Najzanimljiviji sajt BalkanaFrede je postao imun na zmijski ujed

Amerikanac Tim Friede (37), amaterski naučnik iz Wisconsina, tvrdi da je dopuštao da ga najopasnije zmije otrovnice ujedaju kako bi postao imun.!...

Kako bi dokazao da je imun na ujed gmizavaca, amater naučnik Friede dopustio je da ga ujedu dve najsmrtonosnije zmije na svetu - crna mamba i taipan zmija.

Na primer, otrov crne mambe ubija čoveka za samo 20 minuta. Međutim, Frid nakon ujeda nije imao nikakve posledice, osim krvave rane na mestu gde ga je zmija ujela.

Friede ovo radi već 16 godina te se nada da će njegovi eksperimenti dovesti do stvaranja nove vakcine protiv zmijskog otrova.

"Nadam se da ću zbog ovoga što radim pomoći da se napravi vakcina i da ljudi u siromašnim krajevima Azije i Afkrike ne umiru zbog ujeda zmija" rekao je Frid, i dodao da godišnje od ujeda otrovnica umre 125.000 ljudi.

Međutim, njegova opsesija ga je u nekoliko navrata gotovo odvela u smrt. Zbog svog "hobija" je izgubio suprugu, koja se razvela od njega u oktobru prošle godine.

To mu nije nimalo smetalo te tako da je Friede nastavio po svom, a njegov eksperiment je za sada uspešan. Po rečima mikrobiologa Briana Hanleyja sa Univerziteta u Kaliforniji, testovi su pokazali da Friede ima dvostruko veći broj antitela nego normalni ljudi.

Pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala