Najzanimljiviji sajt BalkanaLuk Mur

Greška u sistemu pogotovo u bankovnom sistemu obično znači loše po klijenta ili banku. U slučaju Luka Mura iz Australije greška u sistemu njegove banke značila je neobično i zanimljivo iskustvo za njega...Tokom 2 godine Luk je potrošio neverovatnih 2,1 miliona australijskih dolara (1,6 miliona USA dolara) na automobile, putovanja i provod a sve zbog greške banke.

Marta 2010. godine, Mur je studirao pravo, bio švorc i živeo na vladinoj pomoći. Prijavio se u svojoj banci za "račun potpune slobode".

Ubrzo je shvatio da mu je banka zaista dala svu moguću slobodu, a on je odlučio da se posluži time.

Nakon što je premašio 9.000 dolara, koliko je iznosio limit, Mur je shvatio da banka nema nameru da ga zaustavi u podizanja novca.

Mur bi podizao novac iz svoje i stavljao ga u druge banke. Proputovao je svetom, učestvovao na golf turnirima u Australiji i na Tajlandu, kupio"aston martin", "maserati“ i "hjundai"

Osim toga, kupio je gliser i potpisani dres Majkla Džordana i još neke umetničke slike. Uredno je izmirio svoje obaveze sa osiguranjem i plaćanjem hipoteke.

Dve godine i 1,3 miliona kasnije sve završilo, kada je banka shvatila grešku u sistemu.

Muru se nije dobro pisalo. Konačno je osuđen na četiri i po godine zbog sticanja finansijske dobiti kroz prevaru i tri godine zbog korišćenja novca koji je stečen kriminalnim aktivnostima.

Međutim, sreća mu se ponovo osmehnula. Posle pet meseci provedenih u zatvoru, Apelacioni sud poništio je presude navodeći da Mur „nije izvršio nikakvu prevaru“ da bi došao do novca.

Banka nije učinila ništa da bi ga sprečila i nikada nije pokušao da je obmane.

Morao je da vrati sve što je kupio, a danas je slobodan čovek koji ima 800 dolara vredan automobil.
Luk je na kraju za britanske medije izjavio da mu uopšte nije žao što je sve to uradio.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala