Najzanimljiviji sajt Balkana

razvod braka porodica
Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov označio razvode kao uzrok velikih socijalnih problema te je "naredio" da se oko 1.000 razvedenih parova mora pomiri!ti....

Državna televizija je objavila da je 948 rastavljenih parova ponovo "spojeno" pošto je Kadirov naredio striktno sprovođenje programa "porodičnog pomirenja".

Kadirov je ovaj program (pomalo bizaran) pokrenuo u junu, navodeći da su deca koju podižu roditelji u bračnoj zajednici manje podložna terorizmu.

"Moramo da osvestimo ljude, da im kažemo i objasnimo im. Moramo da vratimo žene koje su napustile svoje muževe i da ih ponovo spojimo. To je prioritet", izjavio  je predsenik Kadirov.

Rastam Abazov, direktor Odeljenja za odnose sa religijom i socijalnim centrima, rekao je da su razvedeni supružnici pozvani da se odvojeno pridruže programu u kom se najpre sastaju sa verskim vođama, koji ih nagovaraju da se vrate svojim partnerima. Kako je naveo, program je detaljno razvio Kadirov i "nema problema u njegovom sprovođenju".


"Želeo bih da istaknem da nijedna zemlja na svetu nikada nije imala sličan program. Ovo je nešto novo u istoriji", kaže Abazov.

Televizija "Grozni" javila je da je do sada organizovano više od 4.000 dešavanja u okviru tog programa i tvrdi da su građani podržali inicijativu Kadirova.

Ali nisu svi oduševljeni - pojedine žene su izjavile da su se vratile svojim muževima iako nisu uverene da će njihov brak uspeti u drugom pokušaju. Neke kažu da su se vratile bivšim muževima samo zbog dece, kako navode lokalni mediji
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1