Najzanimljiviji sajt BalkanaTeb autobus neobičnog izgleda

Novi kineski autobus za gradski prevoz, neobičnog gotovo futurističkog dizajna  "Transit Elevated Bus" (skraćeno TEB) u utorak je imao svoju premijeru na putevima kineskog grada Ćinhuangdao....

Nakon što zagolicali maštu svetu u maju ove godine i o kome smo pisali već, ulagači u TEB iznenadili su sve sagradivši ogromno vozilo za manje od mesec dana.!

U ovaj utorak odrađena je test vožnja kako bi se testirali kočioni sistemi kao i potrošnja električne energije

TEB autobus ( vozilo) se pokreće pomoću struje i solarne energije koju prikuplja uz pomoć ploča na krovu. Celo vozilo je dizajnirano tako da do kraja može iskoristiti prostor na putu.

TEB-1 autobus je dugačak 22 metra, širok 7,8 metara, a visok gotovo 4 metra što znači da može prekriti nekoliko saobraćajnih traka. Ujedno ovaj autobus može da preveze 300 putnika !

Međutim postoje planovi da se TEB-1 koristi kao podzemna železnica gde bi nekoliko autobusa činilo jedan prevoz a u njega bi onda moglo da stane i do 1.200 ljudi tj putnika.

Kinbeski inženjeri se nadaju da će se ovim dizajnom vozila smanjiti gužve koje uzrokuju 'obični' autobusi. Kao prednost inženjeri navode i njegovu cenu koja je puno niža od gradnje podzemne železnice.

Pogledajte test vožnju TEB autobusa:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala