Najzanimljiviji sajt Balkana
Amerikanac Džim Drejer pokušaće da ostvari pomalo čudan poduhvat,on će da prepliva jezero Sent Kler,koje se nalazi  blizu granice SAD i Kanade, za ovako nešto trebaće mu oko 30 sati, a pri čemu će dok bude plivao za sobom vući teret od jedne tone....

 


Drejer, koji sebe naziva "Ajkula“, krenuo je danas na ovo putovanje, a očekuje se da će 35 kilometara dug put završiti sutra u Detroitu, u američkoj državi Mičigen.

Za sobom će vući dva mala čamca napunjena zalihama vode i hrane i sa 334 cigle (što je otprilike jedna tona), čijom će prodajom na drugoj strani jezera pokušati da sakupi novac za neprofitnu organizaciju "Habitat for hjumeniti“.

Drejer, 49-godišnji plivač koji je već preplivao svih pet Velikih jezera na američko-kanadskoj granici, ovog puta neće imati pratnju i neće izlaziti iz vode dok ne dopliva do obale.

Na jednom od čamaca koje će vući biće radar tako da će njegov tim moći da prati njegovo kretanje.
NOVI DODATAK VESTI (07.08)
Amerikanac Džim Drejer uspeo je da, vukući teret, prepliva jezero kraj granice SAD i Kanade za 51 sat, skoro dvostruko više nego što je predviđao.na  putovanje od 35 kilometara Drejer je krenuo preko jezera Sen Kler a završio je plivanje u Detroitu, u američkoj državi Mičigen. Preplivavanje se odužilo zbog talasa većih od metra. Za sobom je vukao dva mala čamca natovarena tonom cigli na cilj je stigao samo sa jednim čamcem
izvor:rts

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala