Najzanimljiviji sajt Balkana

Na chatu napisao da Bog ne postoji preti mu  zatvor

Viktoru Krasnovu (38) iz jugozapadne Rusije preti pontencijalni zatvor nakon što je optužen da je uvredio osjećaje vernika tokom internet razgovora (chata) u kom je napisao da "Bog ne postoji"....Viktor se juče pojavio na sudskoj raspravi,a njemu se sudi po kontroverznom zakonu iz 2013. usvojenom nakon što je punk art grupa "Pussy Riot" zatvorena zbog performansa u glavnoj moskovskoj katedrali.

Prema ruskom zakonu maksimalna kazna je godina dana zatvora. Krasnov je tu svoju izjavu objavio na satiričnoj lokalnoj web stranici u rodnom gradu Stavropolju 2014.
"Kažem da je kolekcija jevrejskih bajki nazvana Biblija potpuno sr*nje, to je to. Bar za mene", napisao je Krasnov te naknadno dodao rečenicu: "Bog ne postoji".

Jedan od mlađih sudionika rasprave između Krasnova tada se pobunio i optužio ga za vređanje osećaja ortodoksnih vernika. Krasnov, čiji je slučaj započeo na sudu prošli mesec, proveo je jedan mesec u psihijatrijskoj ustanovi kako bi se utvrdilo je li pshički stabilan i zdrav!?

Njegov advokat je insistirao dajući izjave za medije da je njegov klijent "jednostavno ateist" da je čak slavio i američku noć veštica kao i jevrejske praznike".
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala