Najzanimljiviji sajt Balkana


Britanac Džonas Barber (31) otac devojčice koja ima tri godine .iz Lidsa je veliki zaljubljenik u motocikle.Pre nekoliko meseci on je  izgubio prste desne ruke u saobraćajnoj nesreći.....

Ali uz pomoć hiriurga ovaj ljubitelj motocikala će ponovo će moći voziti moto trke, jer su mu hirurzi zašili nožne prste na ruku.!

Barber zaista veliki ljubitelj motorcikala,on je doneo odluku da će sve uraditi da bi ponovo se vratio onom što voli-moto trkama .Britanac je tako uimao 12-stanu operaciju presađivanja prstiju noge na desnu ruku  sa ovim hirurškim zahvatom on  će  ponovo moći da drži ručke svog  motora i da upravlja njime.Njemu su hirurzi dva nožna prsta uklonili da bi bili prišiveni na njegovu desnu ruku.

Za novinske  medije hirurg Sajmon Kaj koji je prvi u Velikoj Britaniji obavio transplantaciju ruke JE izjavio: "Zahvat mu je pomogao da povrati osećaj,neke pokrete kao i samu snagu šake. Džonas je bio dobar pacijent i nije pravio preiše drame oko ruke i oko pristiju"

Barberu su odstranjeni kažiprsti sa obe njegove noge, ali mu nije narušena funkcija stopala.Dok estetski gledano sada njegove noge tj.prsti ne zigledaju baš tako sjani ali zaljubleniku u motocikle Džonasu nije ni bitno.

"Nisu baš najlepši prsti na nogama,briga me.Najvažnije mi je to, da ponovo imam neophodne funkcije prstuju šake.Na sve wam pristao samo da bih ponovo vozio motor " izjavio je Džonas.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala