Najzanimljiviji sajt Balkana
Nadamo se da nikome nećemo ogaditi jelo ovim tekstom.Ali ova morbidna priča nam dolazi opet iz emisije" Moj čudna zavisnost" Dejvid Grejser iz Providensa na Rod Ajlendu ima čudnu zavisnost -on je zavistan od jedenja insekata.!......

Dejvid je tokom proteklih 11 godina pojeo neverovatnih  5.000 različitih buba!Kaže da su mu omiljeni insekti kao poslastice bubašvabe, škorpije i muve u stadijumu lutke,kojih uvek ima u zamrzivaču u svom podrumu.Grejser je pred TV kamerama tv kuće TLC koja seriju, "Moja čudna zavisnost" demonstrirao i kako mrežicom lovi insekte u niskom rastinju, i kako ih “bezbolno” ubija zamrzavanjem.

Dejvid je oženjen, i ima jedno dete a radi kao nastavnik engleskog. Drugim rečima,vodi uglavnom nomalan život, ali kada je reč o neobičnim navikama u ishrani e tu već je malo stvar morbidnija.

"Govore mi da sam lud, bolestan, uvrnut, i mislim da to znači da nisam baš popularan" kaže Grejser.

 On ipak nepokolebljivo brani svoju bizarnu sklonost, za koju kaže da nije ništa gora od jedenja morskih ljuskara i zglavkara - koje smatra “vodenim bubama” - samo što je neuporedivo jeftinija.Dejvidova supruga Kim nije oduševljena muževljevom gurmanskom sklonošću, koja po njenom mišljenju s vremenom sve više jača i pretvara se u pravu opsesiju.

Tu je i činjenica da u zamrzivaču u podrumu imaju 20 različitih vrsta insekata, ukupno oko 12.000 primeraka, koje Grejser čuva uredno pakovane u plastičnim vrećicama sa rajsfešlusom i smatra ih za “svoju redovnu zalihu”.

On ja zagovornik ishrane insektima (odnosno entomofagije) još od 2001, a u međuvremnu je imao veliki broj TV nastupa i predavanja širom sveta, u kojima je nastojao da promoviše njene prednosti u odnosu na uobičajenu hranu. Između ostalog, tvrdi da činija skakavaca predstavlja mnogo kvalitetniji obrok od goveđe šnicle - sa manje masti, više vitamina i daleko manjim troškovima proizvodnje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala