Najzanimljiviji sajt BalkanaThe worlds most old liquors
Kolekcionar retkih alkohonih pića Bay van der Bunt (63) iz Brede u Holandiji, je rekao da je spreman da proda svoju kolekciju koje on naziva najvećom na svetu!

Bay van der Bunt 63,je spreman da proda celu svoju kolekciju retkih alkoholnih piać za sumu od 8 miliona dolara! Pošto on i njegova žena nemaju decu ili potencijalnih naslednika da preuzimu ovu njegovu kolekciju sa od više od 5.000 flaširanih pića,on mora  na žalost da je proda

"Na moju žalost, moram da prodam ovu kolekciju pića" rekao je Van der Bunt intervijuu.

„Tokom poslednjih 35 godina,sam posećivao širom sveta aukcije, poput Kristi i Sotbiji akucija gde sam kupovao pića od poznatih restorana kao što su Maksim ih i La Tour d'Argent u Parizu i Le Cirkue u Njujorku kada su iznosili iz svojih podruma na aukcije.Ima čak neki konjaka koji je došao i pripadao   vojvodi od Vindzora" dodao je on.

Neki od najstarijih flaša alkoholnih pića dosežu i do 1789. godine! Van der Bunt je rekao da su za ovu količinu pića tj, kolekciju bile potrebne gotovo dve do tri generacije.

„Moj deda je imao na stotine boca pića kao i moj otac,pa je na kraju došao i red nam mene da ih nalazim i skupljam  tako da je ovo prikupljanje retkih alkoholnih pića nešto uz što sam  tako reći odrastao"

"Prikupljanje starih konjaka i alkoholnih pića je vrlo dugotrajan i koštaju čitavo bogatstvo,ali to dokazuje da mi je do sada ovo najbolje finansijsko ulaganje koje sam napravio” na kraju je dodao Van der Bunt

 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala