Najzanimljiviji sajt BalkanaAustralija mapa
Želite da imate komad zemlje (plac) veće od Srbije? Ako je vaš odogovor "da".!  Onda se spremite da se preselite u Australiju i iskeširate više od 325 miliona američkih dolara, jer  je najveće privatno zemljište na svetu ponuđeno ovih dana na prodaju....

Zemljište koje se prostire na 101.411 kilometara kvadratnih (13.000 kilometara kvadratnih zna veće od Srbije), odnosno 11 miliona hektara, u vlasništvu je Ser Sidnija Kidmana. On je ovo imanje napravio 1899.godine znači, pre oko 100 godina nakon kupovine 10  „manjih“ različitih placeva.

Ogromno prostranstvo biće prodato jednom od 30 najboljih ponuđača. Zbog veličine, rasprostranjenosti i raštrkanosti, svaki ponuđač moraće da izdvoji više od nedelju dana da preleti imanje i izvrši inspekciju poseda stoke.

Čim je porodica Kidman na tržištu počela da se raspituje da li ima zainteresovanih, javio im se priličan broj ljudi. Najviše potencijalnih kupaca je iz Australije, ali su na plac bacili oko i ljudi iz SAD, Kine, Kanade, Velike Britanije, Švajcarske, Južne Amerike i Indonezije.

Zbog visoke cene stoke i mesa, mediji navode da se zemljište smatra prvoklasnom imovinom svetskog značaja.

Don Manifold, jedan od agenata zaduženih za prodaju iz firme „Ernst i Jang“, kaže da se sada vrše velike papirološke pripreme jer se pet različitih placeva koji čine ukupno imanje prostiru na površinama tri savezne države i jedne teritorije.

"Neverovatno je da je toliko zemljište u jednoj porodici već petu generaciju, a da je bez dugova, stalno dobro vođeno i prvoklasni stočni proizvođač", rekao je Manifold.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala