Najzanimljiviji sajt Balkanafotografija krompir od 1 milion evra

Irski fotograf Kevin Abosch (46) uspeo je da verovali ili ne, proda svoju neobičnu fotografiju krompira za gotovo neverovatnu sumu novca!..

Neobičnost ove fotografije koja je dostigla ogromnu novčanu vrednost ogleda u činjenici da se na njoj nalazi samo krompir na crnoj podlozi, a cena fotke "prava sitnica".!

Fotografija krompira zajedno sa crnom podlogom bila je dovoljna jednom neimenovanom evropskom biznismenu da za nju plati celih 1 milion evra.! (to je ova gore fotografija)

Krompir se tako pridružio setu Aboschovih fotografija po kojima je najviše poznat – portreti poznatih ličnosti na crnoj podlozi gde se često čini da njihova lica izranjaju iz tame. Ali retki njegovi radovi prelaze vrednost i više od 260.000 evra.!

Na svetu postoje tri verzije fotografije krompira. Jedna se nalazi u privatnoj kolekciji, druga je svoje mesto našla u muzeju u Srbiji kao donacija, a treća je prodata za spomenutih milion evra.

"Popili smo dve čaše vina nakon čega je rekao da mu se fotografija sviđa. Nakon dodatne dve čaše je shvatio da je želi. Oko cene smo se dogovorili za dve sedmice i to je najveća pojedinačna zarada na osnovu mojih fotografija", izjavio je umetnik Abosch za medije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala