Najzanimljiviji sajt Balkana
Prodavač Zhang Wenshengkoji prodaje listiće lutrije iz Kine je uradio je zaista neobičnu stvar on je mogao prisvojiti dobitak od milion i 200 hiljada dolara, ali to uradio nije.Jednostavno Zhang je dobitni listić vratio je kupcu,...

Što je još čudnije ovaj prodavac čak ni nagradu od pravog kupca listića nije želeo uzeti.
"Dobinik me je nazvao  u tri popodne i rekao kako želi kupiti srećku kao što uvek čini. Poklopio je, a ja sam isprintao listić', rekao je prodavač listića Zhang.On je i platio listić svojim novcem pošto se kupac lutrijskog listića nije pojavio.

Naravno ispostavilo se kasnije da je lutrrijski listić bio dobitni,tj doneo je nagradu od milion i 200 hiljada dolara.Tada je prodavac Zhang nazvao kupca i obavestio ga o milionskom dobitku.

"Porodica mi je rekla da odem po listić što pri bojeći se da će prodavac lutrijskih listića Zhang mu uzeti novac tj primiti premiju jer listići nisu registrovani. Ali nisam imao razloga" izjavio je srećni dobitnik Ren Fujun.I dodao je da je Zhang je stvarno dobar i pošten čovek.

"Želim ostati običan čovek koji živi običan život.Da sam uzeo novac,niko ne bi znao, ali ne", izjavio je medijima prodavac Zhang.S njim se slaže i njegova supruga.

"Novac nije naš.Uzimamo samo ono što nam pripada", rekla je Wang Xiangfen supruga skromnog čoveka kojeg  poštuju svi prijatelji.Inače Zhang zarađuje 480 dolara na mesec.Prodaja listića jedini je prihod njegove porodice, a brine se i za brata koji je invalid.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala