Najzanimljiviji sajt Balkanabejzbolsliicekolekcija
Amerikanac Karl Kissner je otkrio mogli bi smo reći slobodno pravo blago na tavanu kuće svog dede.Ovaj Amerikanac pre nekoliko nedelja pronašao stotinjak sličica sa fotografijama bejzbol igrača....

Sličice igrača koje je Karl pronašao stručnjaci su procijenili da je reč o jednoj od najvećih i najvrednijih kolekcija u istoriji kolekcionarstva sportskih sličica!

Slićice bejzbol igrača su iz veoma retke serije izdate još davne 1910. godine.Iz ovog vremena naravno postoji još u svetu takvih sličica ali su u u veoma lošem stanju,dok su fotografije su izbledjele, ćoškovi sličica istrošeni i iskrzani.ove koje je pronašao Kissner su kao da su sad izašle ispod mašine za štampanje,izgledaju kao nove, sa jasnim bojama i tvrdim rubovima!A kako i ne bi jer ove kartice niko nije dotakao više od 100 godina.!
bejzbolsliica2
 "Osećam se kao da sam pronašao neku  Mona Lisu na tavanu",izjavio je je Kissner.A stručnjaci i kolekcionari sportskih sličica su potvrdili da se radi o veoma retkom pronalasku tj sličicama.

U kutiji, koju je Kissner pronašao,na tavanu se našlo oko 700 sličica bejzbol igrača koje bi mogle ako odu na aukciju dostići cenu od  3.000.000 dolara.!

Karlov deda kome su i pripadale ove sličice preminuo je još 1940. godine.A na pronađenim sličicama se nalaze fotografije nekih od najpoznatijih bejzbol igrača tog vremena,Ty Cobb,Cy Young,Honus Wagner,Christy Mathewson i drugi.

Najvredniji deo kolekcije kartica čini njih 37 na kojima su fotografije bejzbol legendi koje bi mogle da dostignu aukcijsku cenu od 500.00 hiljada dolara.A kada se ove kartice bejzbol igrača koje je Karl pronašao na tavanu dedine kuće budu prodale na aukciji svako od 20 Karlovih rođaka će dobiti deo novca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala