Najzanimljiviji sajt Balkanacrtani film hobos
Davno izgubljen Disnijev crtani film nam prikazuje kako je izgledao prvi Miki Maus.Ovaj crtani film je pronađen nedavno u arhivama jedne britanske kinoteke u Herefordshiru.Crtani film pod nazivom.....

Gladni Hobos (Hungry Hobos) je napravljen 1928.godine.Ovo je davno zagubljeni originalni 16 milimetarski fim koji nam donosi prvi izgled dečijeg crtanog junaka Miki Mausa.Crtani film je nestao tj.zagubio još pre drugog svetskog rata.

U ovom crno-belom crtanom filmu koji traje 5 minuta i 21 sekundu, glumio je Osvald Srećni Zeka koji je bio ustvari prototip današnjeg Miki Mausa kakvog poznaju deca širom sveta.

V
olt Dizni je napravio skoro 26 crtanih filmova(jednu seriju cratnih) sa Osvaldom (zekom) pre nego što je započeo rad u sopstvenoj firmi gde je promenio karakter junaka crtaća u miša Mikija.

Karakteristike kao i samo ponašanje crtanog junaka Osvalda  jasno ukazuje da je on današnji Miki Maus - lik koji se zadržao sve do danas.

Neverovatno je to da se ovaj crtać pojavio u kolekciji arhivama Huntley kinoteke u Herefordshire gde je stajao decenijama neotkriven .!

 Amanda Huntley, koja vodi ovu kompaniju, je izjavila da je jedan njihov kolega nabasao na ovaj crtani film na polici arhive i iz radoznalosti izgooglao ime i shvatio da je to ustvari izgubljeni crtani film Volta Diznija.

Radnja ovog Crtanog filma Gladni Hobos (Hungry Hobos) prikazuje Osvalda i njegovog prijatelja Pita drvenu nogu u vozu gladne.Oni pljačkaju i gnjave koku da bi od njenog kokošijeg jajeta skuvali ručak u vozu.

Ovaj davno izgubljeni crtani film sa prvim Miki Mausom očekuje se da će dostići cenu od  30.000 - 40.000 funti na aukciji Bonhams' Entertainment Memorabili u Los Anđelesu 14 decembra ove godine.

Crtani film sa prvim Miki Mausom je zaista vredan i značajno umetničko i animacijsko delo ,zato što prikazuje nam prvi prototiop poznatog junaka Miki Mausa.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala