Najzanimljiviji sajt Balkana


violina titanik
Aukcijska kuća Henry Aldridge & Son of Devizes koja se bavi prodajom putem akucije predmeta s Titanika,angažovala je eksperte koji će da pokušaju da dokažu a i detaljno prouče jednu violinu s Titanika.

Za koju veruju da je autentična  violina muzičara s Titanika Wallacea Hartleyja koji je svirao u bendu na Titaniku i dok je čuveni brod Titanik tonuo.Ako se dokaže da je to ta violina muzčara Hartlija  ona će postati najskuplji predmet na aukciji s Titanika verovatno!

Po priči Wallace Hartley i članovi benda su nastavili i dalje svirati pesmu "Neare my God to Thee" i kada je najveći sagrađen brod Titanik udario u ledeni breg i počeo tonuti. Telo nesretnog muzičara Hartlija je pronađeno,u okeanu.A kako su onda novinski izvještaji novdili u novinama,njegova violina je bila vezana za njegove grudi.


violinista titanik
Vlasnik aukcijske kuće tvrdi da je čuvena violina poslata Hartlijevoj verenici Mariji Robertson.Ona je umrla sama 1939.godine.A  jedna neimenovana osoba koja sada poseduje violinu tvrdi da je od Marije Roberts preuzeta ova violina posle njene smrti
Na violini su utisnuti inicijali WHH i posveta njegovoj verenici,što je možda i razlog kako su Hartlija pronašli i kako je umro držeći violinu na grudima.

A ako bi se kojim slučajem dokazala da je to ta violina ona bi na aukciji mogla da dostigne sumi i veću od 100.000 funti !

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1