Najzanimljiviji sajt Balkana
Reinhold i Barbel Hoffman su na buvljaku u nemačkom gradu Dresdenu pronašli veoma raritetnu poštansku marku
Penzionerka Barbel je bila buvljaku starih stvari,i ona je za nekih 20-ak eura kupila skoro dva kilograma starih poštanskih markica.....

Na svemu tome bi se i završilo da njen suprug Reinhold nije poželeo da "zaviri" u ta 2 kilograma poštanskih markica tj pogleda šta se to nalazi u kutijama koje su dobili.Na kraju se ipak ispostavilo da je bilo vredno truda da se markice pregledaju.

Kako Reinhold kaže pogled mu je, pao na jednu staru i pomalo isprljanu markicu.Na poštansku markicu "One Cent Blue" markici,inače ova markica je napravljena 1861. godine i ona prikazuje portret Benjamina Franklina.
"Odmah sam počeo istraživati,listati stručnu literaturu i kataloge poštanskih markica.Na kraju sam došao do saznanja da je ovakvih markica štampano samo 3100 komada, a u opticaju su bile sve do 1867. godine" kazao je medijima Reinhold

Ono što ovu markicu čini jedinstvenom i raritetnom je žig je koji se nalazi s njezine zadnje strane.S obzirom da u svetu postoji još samo jedan primerak ove markice, i ona se nalazi u Poštanskom muzeju u New Yorku.Po procenama filatelista ova markica bi mogla dostići vrednost neverovatnih  2,5 miliona evra!

Da bi  ovo dvoje penzionera  potvrdila autentičnost markice,oni moraju ovu poštansku markicu odneti u New York,da bi se usporedila sa originalom.Poznati trgovac raritetnim poštanskim markicama,Craig Selig ne sumnja u autentičnost ovoga primerka."Mnogo toga dokazuje da se doista radi o retkoj markici, ali jedini koji to mogu potvrditi jesu stručnjaci iz "Philatelic Foundationa" koji se nalaze u New Yorku. Markica se mora odneti tamo" dodao je na kraju Selig.

Ono što ovim penzionerima predstavlja problem je mala penzija jer oni imaju svega 600 evra a sa tim parama ne mogu pokriti čak ni put do Amerike takod a trenutno traže sponzora za putovanje kao idokazivanje autentičnosti poštanske markice u zalog će dati album s poštanskim markicama,vredan 20 hiljada evra.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala