Najzanimljiviji sajt Balkana
U Hadžićima u naselju Žunovnica,Zlatoje Merdžanović pronašao je ogromnu pečurku čuvajući koze na livadi.U prvi mah Zlatoje je mislio da je to beli kamen ali se ispostavilo da je to džinovska pečurka...

Pečurka koju je pronašao Zlatoje bila je teška neverovatih 4 kligorama!Kako i sam kaže mnogo puta je bio na tom mestu ( gde je i ubrao gljivu) i dodaje da je po izlasku na livadu osjetio njen miris.

"Mislio sam da je riječ o belom kamenu.Kada sam ovoga puta bolje pogledao,nisam mogao verovati."Riječ je o gljivi puhariAmaterski se bavim branjem gljiva, ali ovakvo nešto još nisam video.Malo gde ćete naći pečurku ovolike težine" - kaže Merdžanović

Dok njegova supruga Đerđikakaže da je i ona  više puta videla  ovu pečurku od 4 kilograma težine gljivu,ali je i ona mislila da je riječ o kamenu.
"Posle kiša naglo je ugralo te  tako se,usled velike toplote,počeo širiti njen miris.Videla sam je mnogo puta, ali vidite da ima tu boju, a otprilike je i oblika kao kamen" - kazala je Đerđika.

Oni kažu da će džinovsku pečurku podeliti s prijateljima.
"Pečurka ne može dugo stajati. Zovnućemo prijatelje na večeru, a i njima ćemo podeliti ostatak pečurke dio. Izvagali smo je i fotografisali je za uspomenu ipak ovo je retka pečurka sa ovakvom težinom" - kazao je Zlatoje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala