Najzanimljiviji sajt Balkana

novćić izvučen sa broda
Kompanija "Deep Ocean Search" izvukla je u visini namibijske obale, sa dubine od 5.150 metara (2.000 metara što je dublje od mesta potonuća "Titanika"), tovar britanskog broda "City of Cairo". ...

Prema pisanju francuskog lista "Figaro", taj brod, potopljen tokom Drugog svetskog rata, prenosio je liveno gvožđe, vunu, ali ono što je važnije, sanduke sa srebrnim novcem ukupne vrednosti 50 miliona dolara.

Reč je o tehničkom podvigu bez presedana. Kompanija "Deep Ocean Search", koja okuplja francuske i britanske stručnjake za otvoreno more, dala je sve od sebe da pronađe potopljeno blago.


Čak je izradila jedinstveni sonar, koji može da istražuje okeane na dubini od 6.000 metara.

Oduševljen ishodom operacije, tim stručnjaka je kreirao posebnu stranicu na Facebooku na kojoj je opisao tok istraživanja.

Prema britanskom zakonu, "lovci na blago mogu da zadrže pronađene dragocjenosti ukoliko se radi o brodu britanske mornarice".
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1