Najzanimljiviji sajt Balkana

šećer po putu protiv uroka Gradonačelnik bugarskog grada Nova Zagora, Nikolaj Grozev uradio je nešto zaista čudno .Gradonačelnik dotičnog grada je naložio gradskim valstima da posupu 50 kilograma šećera po jednom putu! ...

A sve u cilju toga da se oteraju "zli dusi"  zbog kojih su se na tom putu dogodile teške saobraćajne nesreće!.Bizarna inncijativa je zasnovana na drevnom verovanju prema kojem će zli duhovi biti proterani s puta ako je posut šećerom", navodi se u saopštenju gradsek vlade

Inače na "ukletom putu"  su četiri osobe, uključujući dvoje dece, izgubilo život je šest povređeno u nekoliko saobraćajnih nesreća za manje od nedelju dana kod grada Nove Zagore, koji broji  25.000 stanovnika u centralnom delu Bugarske.

Gradonačelnik Nikolaj Grozev koji je naložio gradskimo vlastima da pospu 50 kilograma šećera po putu, kako javlja i tvrede iz lokalne bugarske televizije je samo marketinški trik uoči lokalnih izbora zakazanih za narednu jesen.

Sujeverje, koje je bilo tabu tema za vreme komunističke Bugarske, sada je postalo široko rasprostranjeno u toj najsiromašnijoj zemlji EU.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala