Najzanimljiviji sajt Balkanaprovidni avion
Verujemo da su mnogi od vas koji su leteli avionom poželeli da sede tokom leta do prozora da bi videli nebo i da im ne bi bilo dosadno.Ipak u bliskoj budućnosti u avionu budućnosti uvek će te sedeti do "prozora"...


Jer ti prozora neće ni imati avion će biti providan Kompanija za globalni dizajn došla je na jednu neobičnu i zanimljivu ideju tj  projekat u kojem će krov aviona biti od posebnog materijala, a na njemu će biti prikačene kamere koje će snimati prostor oko njega, zbog čega ćete imati panoramski pogled.

Kada ekrani oko vas ne prikazuju spoljašnji prostor, na panelima se mogu prikazivati razne konferencije ili fotografije. Takođe, može vam prikazivati razne pejzaže i panorame.

Futuristički IXION “providni” avion je projektovan od strane "Technicon Design’s" tima iz Francuske za potrebe aero-mitinga "National Business Aviation Association Show".Takođe iz ove kompanije  veruju da će ovom projektantskom inovacijom putnici u providnom avionu se mnogo prijatnije osećati jer će oko sebe non-stop imati panoramski pogled.
providni avion
Ovaj avion budućnosti je pozdravljen od strane industrijskih lidera i zbog svog spoljašnjeg dizajna je osvojio Internacionalnu nagradu u konkurenciji jahta i aviona.Garet Dejvis, direktor dizajna u “Technicon Design’s” studiju, koji se nalazi u blizini Pariza, rekao je da je njegov tim hteo da prikaže nešto novo i drugačije, ali opet nešto što nije fantazija.

"Mora da bude kredibilan i relevantan proizvod koji izaziva diskusiju.Ja sam izazvao svoj tim i promenili smo konvekcinalno razmišljanje u pogledu poslovnog eksterijera i enterijera" rekao je Dejvis.

"Došli smo do interesantne ideje o uklanjanju prozora iz kabine koristeći postojeću, i tehnologiju koja će se pojaviti uskoro, kako bi na što bolji način uspeli da prikažemo ono što se dešava oko nas dok letimo po nebu" izjavio je Garet Dejvis

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala