Najzanimljiviji sajt Balkanadijamant slika
Dijamantski prsten, koji je kupljen pre 30 godina za 10 funti i na buvljaku u Londonu ide na aukcijsku prodaju u čuveni Sotbi,gde bi po procenama stručnjaka... mogao dostići cenu od vrtoglavih 350.000 funti.!

Nemenovana žena koja ga je prvobitno kupila verovala je da je  ovaj neobično veliki prsten samo  obična bižuterija kada ga je kupila na buvljaku u Ajlvortu, u zapadnom Londonu osamdesetih godina prošlog veka odnosno pre 30-ak godina.

Ne znajući da se radi o 26-karatnom belom prstenu u obliku jastuka iz 19. vijeka, vlasnica ga je nosila decenijama, čak je i prala suđe sa ovim sada već skupocenim prstenom

Direktor odjeljenja za nakit aukcijske kuće Sotheby's, Džesika Vajndam rekla je da je vlasnica prsten nosila svaki dan, pa i kad je išla u kupovinu.

"Prsten je kupljen kao bižuterija, niko nije imao pojma koliko vredi", rekla je ona.

Nakon što ga je nosila oko 30 godina, vlasnici su ga odneli u Sotheby's na procenu jer im je jedan juvelir rekao da je moguće da ima određenu vrednost. Vajndamova je rekla da je dijamant sečen starom tehnikom koja ne odaje odsjaj.

Ona je objasnila da su tadašnji juveliri radije ostajali pri prirodnom obliku kristala da bi sačuvali težinu, a odsjaj i refleksija svetlosti bili su u drugom planu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala