Najzanimljiviji sajt Balkana
Jedna kompanija nakita iz Ženeve u Švajcarskoj je iznela u javnost informaciju  da je napravila prvi prsten na svetu,za čiju je izradu nije korišćen nikakav plemeniti metal već samo dijamant i to od 150 karata.

Ovaj prsten napravljen je samo od jednog dijamanta, njegova vrednost je  neverovatnih 70 miliona dolara! Dizajneri su počeli izradu ovog dijamanta još prošlog aprila 2011.

Osim što je jedini prsten na svetu napravljen samo od dijamanta, ovaj prsten ima i najveći "kamen" za jedan verenički prsten - čak 150 karata - čime je zasenio verenički prsten Elizabet Tejlor koji je bio od 33,19 karatnog dijamanta, prsten Kim Kardašijan od 20,5 karata, ali i Bijonsin od 18 karata.

Poređenja radi Koh-i-Nor,dijamant nađen u Indiji, koji je više decenija smatran najvećim na svetu, imao je 105 karata,a bio jet težine od 21 gram.

- Želeo sam da uradim nešto novo, nešto što volim da radim. Prsten pokazuje šta kompanija Šaviš može da uradi. To je naš identitet, a to je da ostvarujemo snove našim mušterijama - rekao je izvršni direktor firme nakita, Mohamed Šaveš.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala