Najzanimljiviji sajt Balkana3D coko printer

Oni koji vole čokoladu sigurno će oduševljeni neobičnim i zanimljivim 3D printerom.Ovaj printer su razvili naučnici iz Velike Britanije na čelu sa naučnikom Liang Haom...

Britanske najveće poslastičarnice,čokolaterije su već zainteresovane za ovakav neobičan 3D čokoladni printer.

Kako se predpostavlja cena ovog  printera koji "štampa" čokoladu biće negde oko 2.500 funti tako da će najverovatnije ovaj proizvod kupiti najpre oni koji se bave slatkišima i čokoladama.

Dr Hao je ovaj prototip 3D čokladnog printera napravio prošle godine ali tek ove godine ga je ,usavršio takoa da sad i zvanično kreće u prodaju.

3D čokladni printer radi tako prvo što dizajnirate oblik čokolade kakv želite( malo mašte) na primer slova,simoble ili čak i lice ili jednostavniji crtez.

Potom date komandu računaru koji je povezan na 3D čokoladni printer da "odprintuje" vaš zamišljeni čokoladni proizvod.

Ovo će biti jako zanimljivo jednog dana ako se pojavi u široj upotrebi jer sigurni smo da će mušterija uvek biti a i bio bi idelan poklon.

3D coko printer

Najveći problem naučnicima kod ovog printera je bio taj da sama sama čokolada za printanje,zahtevala je veoma precizne cikluse zagrevanja i hlađenja koje je bilo potrebno staviti u odgovarajuću brzinu rada i protočnosti mase.

Izradom uspešnog kontrolnog sistema ovog procesa,naučnici uspeli su napraviti prvi svetski 3D čokoladni printer koji koristi čokoladu za printanje.

Kako kaže Haoa uređaj je izuzetno jednostavan za korištenje. "Sve što vi morate uraditi je to da rastopite čokoladu i napunite spremnik 3D čoko printera i da te sebi malo mašte"A sve ovo možete dogledati i u video prilogu dole.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala