Najzanimljiviji sajt Balkana
Zvuči kao daleka budućnost ali tako nije ,leteći poslužavnik na daljinsko upravljanje pojavio se nedavno u Londonu i može da vam isporuči hranu krećući se brzinom do 40 kilometara na sat.Ova neobična i zanimljiva inovacija možda će biti uvedena i širom Velike Britanije......

Poslužavnik koji nosi ime "iTray",napravljen od ugljeničnih vlakana,ima malu težinu težine a domet kretanja je do 50 metara.Konobari u restoranu “JO! Suši” upravljaju poslužavnikom "iTray"uz pomoć aplikacije za "Ipod", dok kuhinjsko osoblje proverava da li je hrana isporučena gledajući video snimke u realnom vremenu uz pomoć dve kamerice na "iTray" poslužavniku.

U lanac restorana “JO! Suši” uveden je niz inovacija od njegovog osnivanja 1997, uključujući pokretnu traku za suši, robotizovana kolica za pića koja govore, tanjire koji se sami greju i video igrice u toalete. Svi ovi proizvodi već se koriste u 64 objekta lanca u Velikoj Britaniji.

Istovremeno sa lansiranjem "iTray"polužavnika predstavljena je i prva “JO! Suši” pljeskavica,napravljena od zapečenog pirinča,terijaki piletine, kimči lososa i katsu račića.

"Kada sam naručio pljeskavicu nisam mogao ni da zamislim da će mi doleteti do lica na poslužavniku.To je bila najneobičnija stvar ikad, kao iz naučnofantastičnih priča" ispričao je jedan od gostju u restoranu "iTray" leteći poslužavnici mogli bi da se pojave širom Velike Britanije već 2014. godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala