Najzanimljiviji sajt Balkana

prvi koji se popeo uz zaleđene nijagarine vodopade
Alpinista Vil Gad (47) postao je postao prva osoba na svetu koja se  popela uz zaleđeni deo Nijagarinih vodopada
, koji su jedni od  najvećih i najmoćnijih vodopada na svetu.!...

Ova popularna turistička atrakcija zimi biva potpuno prekrivena ledom, zbog čega je zatvorena za posetioce. Te je Vil iskoristio jedinstvenu priliku da se popne uz čuvene vodopade i to onaj severni deo tkz Potkovica, Njegova avantura bila je dugačka oko 46 metara..
penjanje uz Nijagaru

"Odrastao sam pored Nijagarinih vodopada i nikada nisam video da se neko toliko približi kaskadama ovog vodopada, pogotovo ne zimi. Putovao sam svetom i tražio najveće izazove, ali ovo je bila životna misija za koju sam mislio da je neostvariva" izjavio je Will Gadd

Smatra se da vodopadi sadrže oko 152 miliona litara vode koji se kreću brzinom od 112 kilometara na čas


Četrdesetsedmogodišnji Alpinista Vil GadAlpinista Vil Gad prva osoba na svetu uz zaleđenu nijagaru

"Penjanje uz Nijagarine vodopade je neverovatno iskustvo Debljina leda je svuda drugačija,negde je bila se od 2,5 centimetra a negde čak tri metra, pa je svaki pokret drugačiji a još veći adrenalin osetite kada shvatite da vam najsnažniji vodopad na svetu teče preko ramena" rekao je Gad.

Nadležni su bili obavešteni o tome da će Vil obaviti ovaj hrabri poduhvat, ali nisu su želeli da dižu veliku pompu te su držali ovu informaciju u tajnosti.

Ovaj alpinista ranije se peo i na glečer Kilimandžara, a Nacionalna geografija nominovala  je Will Gadda za priznanje "Alpinista godine"
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1