Najzanimljiviji sajt Balkana
Mnoge aviokompanije u svetu naplaćuju svojim putnicima ekstra usluge kada je u pitanju na primer hrana,piće,rezervacija sedišta,prtljag.Ali nijedna aviokompanija nije tražila do sada na svetu,da joj putnici daju pare za gorivo...

Comtel Air aviokompanija iz Austrije je pre dva dana bukvalno naterala putnike da plate troškove dosipanja goriva i to na pola puta leta!Ovaj pomalo neverovatan incident se desio na letu od indijskog grada Amritsara do Birmingema.Putnici koji su leteli ovom aviokompanijom su u Beču na aerodromu Švehat morali da sakupe izmedju sebe  24.300 evra da bi nastavili let ka krajnjoj destinaciji kako piše bečki Kurir.

Umesto da  nastave let posle dosipanja goriva,osoblje je zamolilo 180 putnika da izadju iz aviona, jer dalje ne mogu da lete.Putnici su odbili napuštanje letelice i bili su ljuti i započeli su štraj sedenjem dok su piloti  čak u pomoć pozvali čak austrijsku policiju aerodromu Švehat, koja je odgovorila  da nije nadležna za rešavanje ovog spora.Na kraju im je Comtel Air dao ponudu da nastave let za Birmingem pod uslovom da skupe 24.300 evra, koliko ova aviokompanija duguje.

Britanski Kanal 4 je prikazao mali snimak na kojem se čuje član posade koji se obraća putnicima:"Treba nam malo novca da platimo gorivo,aerodrom, i sve što treba. Ako želite u Birmingem,moraćete na žalost da platite".Nakon šest sati provedenih na aerodromu u Beču avion sa putnicima je nastavio let.

Zbog čega sve ovo
Direktor aviokompanije Comtel Air Rihard Fluk objasnio je da poslednja rata za lizing aviona nije plaćena te da se zbog toga firma preko koje je uzet avion na lizing,protivila da se nastavi let ka Birmingemu.
izvor:rts

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala