Najzanimljiviji sajt Balkana

wc indija
Indijka Sangeti Mali(23) se razvela od svog muža zbog bizarnog razloga! Njen suprug nije joj napravio toalet (wc), što se u Indiji smatra okrutnošću ....

 

Sangeta rekla je pred sudom da se njen muž Chotu Lal Mali složio da joj napravi toalet(wc) kada su se venčali 2011. godine, ali to nikad nije učinio. Sangeta je rekla kako ju je bilo stid da mora ići na otvoreno polje kada ima fiziološke potrebe.

"Stalno je govorio da će napraviti toalet, ali to je bila samo priča. Na kraju je to otvoreno odbio, a i njegovi roditelji takođe. Svaki dan je bio agonija jer sam morala da čekam da se smrkne da me niko ne vidi i više nisam mogla da živim sa stresom - rekla je.

Njena priča dospela je na naslovne stranice indijskih novina, a presuda koju je doneo sudija citirana je zbog snažne poruke.

On je rekao kako je činjenica da žene moraju odlaziti u toalet na otvorenom polju ravna mentalnoj torturi te da je sramota da se to dešava u 21. veku.

"Da li nam je ikad smetalo što su naše majke i sestre morale ići u toalet na otvorenom? Žene u selima moraju čekati noć da bi se olakšale i kao rezultat podnose fizičku bol" rekao je sudija Rajendra Kumar Šarma i dodao kako je neshvatljivo da muškarci koji troše mnogo novca na alkohol, cigarete i mobilne telefone ne mogu da sagrade toalet u svojim kućama.


"Naša zemlja je veoma nazadna u odnosu na druge zemlje. Ako želimo da naše žene žive dostojanstveno i da naša zemlja ponovo bude čista i velika, moramo izgraditi toalete, ne samo za Mali, nego za sve Indijke, u selima i gradovima"  rekao je Sangetin advokat Raješ Šarma.

Ona nije prva žena koja je preduzela neke akcije zbog nedostatka osnovnih higijenskih uslova. U martu je nevesta u južnoj Indiji odbila da se uda dok joj verenik nije sagradio toalet.

Takođe, u aprilu prošle godine devojka je otkazala venčanje u poslednji čas zbog istog razloga.

Procjenjuje se da 2,3 milijarde ljudi u svetu nema pristup toaletu, a od toga više od jedne trećine živi u Indiji Projekat "Čista Indija" započet je 2014. godine i njegov cilj je da se izgradi 100 miliona toaleta i da do 2019. godine više niko ne mora ici u toalet na otvorenom.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1