Najzanimljiviji sajt BalkanaUkupno 964 automobila marke Ferrari 458 Spider (u vrednosti od skoro 100 miliona funti) među kojima su i neki noviji modeli Ferarija su se okupila 15 septembra 2012. iz cele Velike Britanije na stazi u Silverstonu.Razlog ovom okupljanju je....

auto događaj Dani Ferrarija kao i postavlajnje novog svetskog i Ginisovog rekorda za najveću kolonu(defile) Ferari automobila na svetu.

Ovu najdužu kolonu automobila prevodio je slavni vozač Forumle 1 Felipe Masa.Masa je tom prilikom izjavio:


"Ovo je za mene bilo stvarno nezaboravno iskustvo, voziti se na čelu kolone od skoro 900 automobila.Bila mi je velika čast prisustvovati ovom posebnom događaju s toliko automobila na jednom stazi, koja je proizvela neviđenu spektakl za sve ljubitelje Ferari vozila"

Sa ovolikim brojem od 964 Ferari vozila su Britanci uspeli da obore Ginisov svetski rekord postavljen na Fuji kružnoj brzinskoj stazi 2008.godine u Japanu kada su prodefilovala u koloni 490 Ferarija.Ukupna flota ovih Ferarija iz Velike Britanije koji su oborili ginisov rekord brojala je više od 500.000 konjskih snaga.A na stazi koja je duga 5,8 kilometara ostalo je samo 250 metara slobodnog puta.

Ginisova knjiga rekorda takođe u svojim zapisima ima i da je najskuplji ikada plaćen( pordat) ferari bio stari model iz 1963.godine Ferrari 250 GTO za sumu od 12 miliona funti a prodat je Krisu Evansu iz Velike Britanije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1