Najzanimljiviji sajt Balkana


prestanak rada srca
Englez Džon Gilmartin (41) iz Derbija, sa punim pravom može se reći da je medicinski fenomen.!On je u svom životu preživeo  11 prestanaka rada srca.11 puta Džonu je srce prestalo da radi do bolnice dok je 6 puta imao reanimaciju u bolnici u Derbiju....


Doktor Geret Hjuz koji je bio nekoliko puta u timovima koji su su iz mrtvih povratili  Džona i njeogove osnovne funkcije tj srce rekao je da se kod ovakvih ponovljenih slučajeva prestanka rada srca pacijent skoro uvijek pati od nekih neuroloških oštećenja.


Iako je ovaj zanimljiv i čudni pacijent,medicinski fenomen, preživeo 17 reanimacija,prestanaka rada srca doktor Hjuz pripisuje Gilmartinovom odličnom fizičkom stanju, kao i tome što ranije nikada nije imao neke srčane probleme.

Gilmartin je izjavio novinarima da mu se jednom desilo da mu je pozlilo i prilegao je da se oporavi,a da  se probudio u bolnici na odeljenju intenzivne nege.

"Nikada u životu nisam imao nikakve srčane probleme, uvek sam bio zdrav i osećao se dobro, a nakon što mi se to desilo prvi put moja porodica je bila prestravljena.Supruga mi je tada na podu davala veštačko disanje sve dok nije stigla hitna pomoć. Da nije to uradila možda ne bih prežive ili dans živeo sa ozbiljnim oštećenjem mozga" rekao je Džon Gilmartin.

Tako je Gilmartinu tokm njegove operacije kada mu je ugrađivana mala srčana pumpa on je  doživeo ukupno 6 srčanih udara,te su doktori nekoliko puta morali da koriste elektrošokove kako bi ga vratili iz mrtvih

Doktor Hjuz, koji je rekao da je prosto neverovatno da je čovjek uopšte preživio toliko srčanih udara, a da je još neverovatnije to što na neurološkom planu to nije ostavilo nikakve posledice po Gilmartina.

"Činjenica da je on relativno mlad i ima skoro normalne srčane funkcije mu je pomoglo u ovom slučaju da se oporavi bez ikakvih psihičkih posledica,tako da može u budućnosti ne nastavi sa normalnim životom i da čak doživi duboku starost", nada se Doktor Hjuz.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1