Najzanimljiviji sajt BalkanaMajkl Tomason iz SAD
Majkl Tomason iz SAD ove godine je upisan u Ginisovu knjigu svetskih rekorda Majkl Tomason (30) ima  najveću kolkeciju video igara na svetu....


Ravno 11.000 video igrica koje sakuplja od detinjstva !Prvu je dobio za Božić "Kozmik avendžer" (Cosmic Avenger). Tada je morao da čeka celu godinu da dobije konzolu na kojoj može da je igra, pošto je zbog velike potražnje bila rasprodata.

Njegova kolekcija predstavljena je na dve strane u tek objavljenoj publikaciji „Ginisovi svetski rekordi 2014, izdanje za igrače igara“.

"Imam igre na kertridžima, laserskim diskovima, na VHS, na kasetama" izjavio je,Tomason.

Njegova kolekcija napunila je ceo suteren njegove kuće u Bafalu.On ima i uređaje za igre, ne samo razne verzije „Iksboksa“ (Xbox) i „Plejstejšna“ (PlayStation) nego i manje poznate sisteme, kao što je „Kasio lupi“ (Casio Loopy), proizveden u Japanu 1995. i „Pipin“, sistem koji je „Epl“ izdao iste godine i koji se pokazao veoma lošim.

Tomason je počeo da sakuplja igre skoro odmah pošto je dobio prvu, ali je dva puta morao da proda kolekciju – najpre 1989. da bi kupio „Sega Dženezis“ (Sega Genesis) i zatim 1998. da bi platio svoju svadbu.Od tada je sistematski ponovo počeo da gradi kolekciju, uz strogo ograničen budžet od 3.000 dolara godišnje. On procenjuje da je vrednost njegove kolekcije 700.000 do 800.000 dolara.

U Ginisovoj knjizi rekorda navodi se da Tomason ima 10.607 igara, ali on kaže da ih je više od 11.000 pošto je prošlo godinu dana od kada je Ginis zvanično prebrojao njegovu zbirku.Prethodni kolekcionar - rekorder, Ričard Lece je 2010. godine imao 8.616 igara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala