Najzanimljiviji sajt Balkana

trafo stanica
Porodica Jugoslava Stanisavljevića iz leskovačkog sela Donje Krajince ne plaća struju od verovali ili ne još od davne 1948. godine. Kako navode to je kompenzacija za zemljište ustupljeno za izgradnju trafostanice. ..


Međutim ,prvi račun za struju stigao im je 2004. godine i od tada je dug narastao na više od 1,7 miliona dinara, ali to Jugoslav Stanisavljević ne namerava da plati.! Inače iz stare trafostanice, podignute u dvorištu Stanisavljevićevih, strujom se snabdeva oko 2.500 stanovnika u tri sela.Leskovačka "Elektrodistribucija" je povela spor protiv Jugoslava i njegove majke Gordane, a pre nekoliko dana su im isekli i struju i porodicu sa troje dece ostavili u mraku.

"Pre ću da se popnem na trafostanicu, isečem sve žice i ostavim tri sela u mraku nego da platim struju. Smatram da je leskovačka "Elektrodistribucija" prekršila dogovor koji su ondašnje vlasti postigle sa mojim pokojnim ocem Svetozarom."izjavio je za Blic" Jugoslav Stanisavljević.

Portparol Nebojša Stanković kaže da ne postoji nikakav pisani trag o dogovoru iz 1948. godine.
"Tužba je podneta 2010. godine za dug od 1,6 miliona dinara, a poslednji put su isključeni za neplaćeni račun od preko 100.000 dinara. Pretpostavljamo da je dogovor postojao, ali to je teško dokazati" kazao je Stanković,
Stanisavljevići se na sudu pozivaju baš na taj dogovor.

"Čekamo veštačenje. Problem je što nema ugovora, što se tih godina dogovaralo na postpartizanski način" kaže Saša Momčilović, zastupnik porodice. Jugoslav kaže da će, kao krajnju meru, tražiti izmeštanje trafostanice.
izvor:blic.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1