Najzanimljiviji sajt BalkanaAbul Badžandar covek drvo

Abul Badžandar (25) iz Bangladeša boluje od retke nasledne kožne bolesti zbog čega izgleda kao da mu drvo rase iz ruku i nogu odnosno izgleda kao "Čovek drvo"! On pati od retkog kožnog poremećaja Epidermodysplasia Verruciformis, ...

koje u 99 odsto slučajeva izaziva humani papiloma virus

To su bradavičaste lezije koje mu rastu iz šaka iz stopala, te zbog toga izgleda kao zbog Čovek-drvo.Bolest izaziva infekcija humanim papiloma virusom i može da uzrokuje pucanje kože na cijelom telu, uključujući i bradavičaste lezije i crvenkasto-smeđe naslage.

Da bi osoba naslijedila bolest, mora imati dva abnormalna EV gena, po jedan od svakog roditelja. Za sada nema ozbiljnih terapija protiv EV-a, mada postoji nekoliko predloženih metoda liječenja.

Doktori sa Medicinskog fakulteta i bolnice u Daki treba da donesu odluku o lečenju Abula nakon što su obrazovali komisiju medicinskih stručnjaka, izjavila dr Samanta Lal Sen, glavni koordinator Nacionalnog instituta za hirurgiju opekotina i plastičnu hirurgiju na DMCH.

covek drvo ide na operaciju uskoro
Kako prenose lokalni mediji, nedavno je preminuo Dede Koswara iz Indonezije, prvi zabeleženi slučaj Čoveka-drveta, a uzrok njegove smrti nije bila ova bolest.

Godine 2008. kanal "Discovery" objavio je TV prilog o Koswari, koji je otpušten iz bolnice nakon što su mi hirurški odstranjene bradavice ukupne težine šest kilograma. Jedan američki ljekar je ranije rekao da su ovakve bradavice posledica teške infekcije humanim papiloma virusom (HPV), a medicinski stručnjaci su ocenili da je to bio najteži slučaj na svetu.

Otac dvoje dece primetio je bradavice na telu nakon što je kao tinejdžer posekao koleno. Kasnije je otpušten s posla, a komšije su ga izbegavale kada su izrasline prekrile najveći deo njegovog tela i onemogućavale ga da radi.

U to vreme mediji su pisali da će morati da se operiše najmanje dva puta godišnje. Kosvara je ranije bio prinuđen da nastupa u cirkusu kao atrakcija kako bi prehranio sebe i porodicu.

Međutim, kada je njegov slučaj objavljen, počele su da pristižu donacije za njegovo lečenje iz celog sveta.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala