Najzanimljiviji sajt BalkanaKako prenosi France-Presse  AFP),ribar sa Kiribata koji je bespomoćno plutao centralnim Pacifikom skoro punih četiri meseca pronađen je živ pre nekolio dana izvestili su s Maršalskih ostrva...

Brodolomnik Toakai Teitoi je pronađen zdrav ali njegov prijatelj koji je bio sa njim i koji je sa njim isplovio kod Maiana Atola u ostrvskoj državi Kiribati 28. maja, je umro.Kako je izvestio član posade Ali Ezekiah u kratkoj radio poruci iz (spasilačkog) ribarskog broda na kopnu policijskim agentima.

Teitoi je pronađen na njegovom 15-metarskom brodu 11. septembra ove godine od strane ribarskog broda Marshalls 203 severoistočno od Nauru-a gotovo 400 milja dalje od mesta iz kog je nesrećni Teitoi isplovio.Kada ga je posada dovela na ribarskom brod i pitala ga šta prvo želi Toakai je rekao "cigaretu" ',izjavio je Ezekiah sa Marshalls 203 broda kad su se vratili u Majuro, glavni grad Maršalskih ostrva.

Teitoi rekao posadi broda Marshalls 203 da je njegov njegov brod je pretrpeo oštećenje motora a on sam je preživeo toliko meseci jedući ribu i pijući kišnicu sa broda,dok je njegov prijatelj je umro 4. jula

Inače rekord za njaduži boravak na otvorenom moru tj najuže vreme provedeno kao brodolomnici drže dva ribara,takođe sa Kiribatija,oni su bili proveli na otvorenom moru 177 dana pre dolaska na obalu na Samoe  1992.godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1