Najzanimljiviji sajt Balkana


Sapar Mansor (43), iz Malezije ulovio je čudnui za sada nepoznatu ribu ribu u Južnom kineskom moru u blizini mesta zvanog Saravaka. Malezijski ribar ostao je u šokiran i u čudu kada je ugledao nepoznatu ribu na udici.....


Riba je dugačka oko 30-ak centimetara ima velike oči, prekrivena je bodljama s gornje i donje strane koje se smanjuju prema repu,  pri dnu usta ima dve bodlje koje podsećaju na kljove.

Malezijski ribar Sapar je otišao s prijateljem u ribolov, a nakon dva sata plovidbe, rekom Miri do Južnog kineskog mora, počeli su da love u ranim jutarnjim časovima.Sat vremena kasnije ulovio je neobično stvorenje tj čudnu ribu.

"Prvi put vidim ovu vrstu ribe.Doneo sam je kući i obavestio sam ženu o ovom retkom ulovu" izjavio je za medije ribar Sapar.


Lokalno stanovnišvo joj je zbog oštrih bodlji, koje se protežu dužinom tela, odmah je ovoj misterioznoj i čudno ribi dala ime "oklopna riba".

Dok su stručnjaci iz Kancelarije za zaštitu okoline i biološku raznolikost iz Saravaka odmah prionuli na posao da doznaju i identifikuju o kojoj i kakvoj se vrsti ribe zaista radi.

Naravno ako postoji u "katalozima" okeanografa ovakva riba nikom ništa ali ako je ovo noootkirvena vrsta ribe onda je zaista neverovatno otkriće .To bi bila potvrda da iako imamo razvijenu thenologiju i osvajamo svemir,  još uvek ne znamo o mnogim životinjskim kao i biljnim vrstama na našoj planeti

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala