Najzanimljiviji sajt Balkana

praistorijska ajkula
Pre par dana na internetu se pojavila fotografija zajednosa videom morske nemani koja  spada u grupu "živih fosila", bića koja su se vrlo malo promenila u odnosu na praistorijski period. Grupa ribara iz Australije ostala je skamenjena .....

kada je iz vode izvukla tj upecala zastrašujuću  "praistorijsku" ajkulu u blizini Lejk Entensa!

Ova "Praistorijska" ajkula ( sa slike) ulovljena u Australiji u blizini Lejk Entensa ima neverovatnih 300 zuba, dugačka je dva metra i ima zastrašujuće svetloplave oči! Simon Boag iz Udruženja pecaroša kaže da ribari nisu uopšte imali predstavu o tome šta su ulovili. opasna usta morsrke nemani sa 300 zuba


"Praistorijsko" stvorenje koje vidite na slikama je od pamtiveka grabljivica, a poreklo joj datira još od pre 80 miliona godina, iz kog perioda se danas može naći još samo jedna slična vrsta.

Asocijacija ribara (SEFTA) iz regiona u kome je pronađena neman rekli su da ih je potpuno zaprepastila veličina stvorenja koje su izvukli iz vode.

Ova ajkula upecana je na dubini od 700 metara iako ta stvorenja žive na većim dubinama, između 1.500 i 2.000 metara.Takođe se smatra da je ovo prvi put da su je ljudi videli živu!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala