Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:blizanci bebe

Roditelji dvojajčanih blizanaca iz Vijetnama bili su jako sumnjičavi na njihov izgled, pa su ih obavili DNK analize. Posle DNK analize usledio je pravi mali šok...

za roditelje - jer njihovi blizanci imaju različite očeve.!

Blizanci, sada imaju dve godine a testirani su nakon što je jednom počela da raste gusta,kovrđžava kosa, dok je drugi imao tanku, ravnu kosu. Njihovi roditelji, iz Hoa Bin provincije u Vijetnamu, u početku su mislili da su im zamenili bebe u bolnici.


Ali testovi u Centru za genetičku analizu u Hanoju potvrdili su da blizanci imaju istu majku, ali različite očeve. Tridesetčetvorogodišnji muž, otac je jednog od blizanaca, ali ne i onog drugog.

Ovakav vid oplodnje naziva se heteroparentalna superfukundacija prostije rečeno blizanci sa različitim očevima mogu biti začeti ukoliko njihova majka vodi dva seksualna odnosa sa različitim muškarcima u relativno bliskom vremenskom intervalu.

Ovakvi slučajevi su ekstremno retki, a ovo je ujedno i prvi zabeleženi u Vijetnamu. Do sada je zabeleženo tek desetak ovakvih slučajeva u celom svetu.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1