Najzanimljiviji sajt Balkana

bliznakinje Ejmi i Kejti Eliot
Ejmi i Kejti Eliot iz Irske, dve sestre blizankinje su rođene sa gotovo tri meseca razmaka. Za noebičan događaj zainteresovani su i iz Ginisove knjige rekorda Bliznakinje predstavljaju pravi fenomen, jer su rođene sa gotovo tri meseca razmaka....
Preciznije,Ejmi je došla na svet 1. juna 2012. godine, dok je njena sestra Kejti rođena 87 dana kasnije, 27. avgusta. 2012. godine.

Doktori kažu da u svojoj karijeri doktora i u medicini do sad nisu imali ovakav slučaj i da je rođenje sestara Eliot ravno "dobitku na lutriji".


Njihova majka Marija osetila je prve kontrakcije već u 23. nedelji trudnoće.Kada je hitno prebačena u bolnicu gde joj je pukao vodenjak, a nešto kasnije je na svet donela prvu ćerku, Ejmi.Pošto je Ejmi bila mala beba odmah je stavljena u inkubator.

"Bila sam umorna nakon porođaja sa Ejmi, ali morala sam da se koncentrišem i potrudim se oko druge bebe. A onda su kontrakcije stale. Kao da se nisam ni porodila.Počeo je da me hvata strah.Jedno dete mi je bilo na neonatologiji, drugo se komešalo u stomaku", izjavila je Marija.

Lekari su joj tada savetovali da sačeka i da se odmori.Tačno osamdeset sedam dana kasnije,i to 36. nedelji trudnoće, Marija je rodila i drugu kćerku odnosno bliznakinju, Kejti.

"Bila su to tri najteža meseca u mom životu", kazala je Marija koja je sačekala rođenje druge devojčice da bi bliznakinje istog dana upisala u knjigu rođenih,mada sa dva različita datuma.
izvor:rts.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala