Najzanimljiviji sajt Balkana

rostilj grotlo vulkan
Lanzarote ostrvo smešteno severozapadno od Maroka tj u Kanarima je posebno po mnogim stavrima a posebno po neobičnom restoranu El Diablo,gde se jela peku preko toplote koju proizvodi vulkan!.

El Diablo je jedinstven restoran u kome kuvari svoja jela pripremaju na ogormnoj dubokoj vulkanskj rupi odakle dopire vulkanska toplota.Restoran je počeo sa radom 1970.godine kada je Cezar Manrike odlučio da napravi restoran na ovom ostrvu na neobičnom mestu.

Toplota i vulkansko grotlo su kreatori El Diablo iskoristiti za glavnu atrakciju ovog restorana.Uz pomoć nekoliko arhitekata sagrađen je ogroman roštilj iznad rupe kroz koju dopire vulkanska toplina iz utrobe Zemlje.Na vulkanskom roštilju pripremaju je se jela od mesa i riba a gosti su i prezadovoljni načinom na koji im je hrana pripremljena.

Mnogi posjećuju ovaj restoran,ne samo zbog jela već i zbog predivnog pogleda u sumrak na celo ostrvo a lokalno stanovništvo tvrdi da je tamo najbolje doći tada, kada se najbolje vide sve lepote ovog vulkanskog ostrva Lanzarote

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala