Najzanimljiviji sajt Balkana

rajstag

Sergej Šojgu ministar odbrane Rusije, izjavio je stranim medijima da ruska vojska gradi repliku berlinske zgrade Rajhstaga....


kao igralište za decu u patriotskom tematskom parku u blizini Moskve, gde će deca moći da "napadaju takve specifične objekte".

Kopija zgrade nemačkog parlamenta "Rajhstaga" biće manja nego u prirodnoj veličini, precizirao je Šojgu, prenose zapadni mediji


Ideja projekta je, kako je objasnio ministar odbrane Rusije, da članovi organizacije "Junarmija", u kojoj se deca školskog uzrasta uče osnovnim vojnim veštinama, "jurišaju na određenu lokaciju, a ne na nešto izmišljeno".

"Junarmija", ili u prevodu mlada armija, osnovana je 2015. godine kako bi se podstakao patriotizam među mladima, navodi američka agencija.

Nemačka vlada za sada nije komentarisala izjavu Sergeja Šojgua, u trenutku kada su odnosi Rusije sa Zapadom izuzetno napeti.

Ruski ministar je naveo da će se u tematskom parku nalaziti i replika položaja sovjetske vojske iz Drugog svetskog rata i šumska gerilska baza.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1