Najzanimljiviji sajt Balkana
Veliki smeđi mamut možda bi se opet mogao pojaviti u našem vremenu pa ga čak jednog dana gledati ga u Zoo vrtovima.Zahvaljujući sporazumu potpisanom juče između istaknutih ruskih i južnokorejski naučnika koji će sarađivati na naporima da kloniraju izumrlu praistorijsku zver.

Ruski Vasilij Vasiliev iz severoistočnog Federalnog Univerziteta u Sakha Republici potpisao je ugovor sa kontroverznim stručnjakom za kloniranje južnokorejskim naučnikom Hwang In-Sung

Hvang je cenjen naučnik iz oblasti kloniranja,on je među prvima legitimno prvi klonirao psa Snuppy-ja na svetu,njegovi napori na ljudskim matičnim ćelijama su  slučajno dala ogroman proboj u partenogenezi. Hvang radi u Sooam Biotech Istraživačkoj Fondaciji on je već sarađivao sa japanskim istraživačima na kloniranja mamuta.

Oni će pokušati zamenom jezgra jajnih ćelija od slona sa onima koji su uzeti iz mamutovih somatskih ćelija,embrione sa mamutovim DNK ćelijama bićeproizvedeni i zasađeni u matericu slona rekao je stručanjak za kloniranje Hwang In-Sung.Sooam istraživačka Fondacija će koristiti indijskog slona za svoje somatske ćelije transfera nukleusa.Somatske ćelije su ćelije tela,poput onih unutrašnjih organa,kože,kostiju i krvi.

"Ovo će biti zaista težak posao"izjavio  je jedan od kolega poznatog južnokorejskog naučnika ,dok Hvang je dodao" ali verujemo da će ovo što će mo raditi biti moguće izvedeno jer je naš Institut je dobar u kloniranjima životinja."

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala