Najzanimljiviji sajt Balkana
Ova vest će mnoge zapanjiti i po prvi put  prvi put da je jedan svemirski brod(kojeg su ljudi poslali) pronašao dokaz postojanja vode na Mesecu i to pre više od 30 ak godina...

Šta to sve kriju svetski moćnici o svemiru nikada možda čovečanstvo neće doznati, ali već sad iplivavaju neki dokazi o mogućem "životu" u  svemiru.Američke misije Apolo takođe su donele brojne uzorke sa sobom, ali se smatralo da su oni bili kontaminirani vodom sa Zemlje.

 Otkrivanje vode na Mesecu 1976. godine bila je prava senzacija, ali su je zapadni mediji ignorisali. Rad obajvljen u žurnalu „Geokhimiia“ imao je i verziju na engleskom, ali nikada nije bio citiran od strane drugih naučnika – iako je u pitanju bila činjenica da je u malom uzorku pronađeno nešto što su naučnici širom sveta priželjkivali.

 Činjenica da su zapadni naučnici ignorisali ovo otkirće unazadila je nauku decenijama, smatra Arlin Krots sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku.

 „Sve do 2006. godine utvrđena vrednost za postojanje vode u stenama na Mesecu iznosila je jedan milijarditi deo, dok sadašnja vrednosti iznosi znanto iznad milionitog dela“, izjavila je Krotsova.
delomično izvor:B92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala