Najzanimljiviji sajt BalkanaTanzila Bisembejeva najstraija osoba na planeti

Tanzila Bisembejeva upisana je u Knjigu rekorda Rusije kao najstarija osoba na svetu,ona je napunila 120 godina. Bisembejeva, koja živi u Astrahanskoj oblasti na jugu Rusije...

blizu Kaspijskog mora, napunila je 120 godina 14. marta 2016. godine.!

U njenoj ličnoj karti, čiju kopiju objavljuje Rosijska gazeta, napisano je da se rodila 1896. godine, u carskoj Rusiji. Time je preživela revoluciju 1917. godine, Drugi svetski rat i raspad Sovjetskog Saveza.

Sada živi u rodnom selu Islamgazi sa tri sina, deset unuka, 24 praunuka i dva prapraunuka.

"Mama je u svom životu mnogo videla. Proživela je od Rasputina do Putina. Radila je ceo svoj život, u polju ili u bašti", otkrio je novinarima njen sin, Šintas Bisembejev.

Bisembejeva se prvi put udala do početka Drugog svetskog rata, ali je muž bio pozvan na front, odakle se nije vratio, a njihovo dete je ubrzo po rođenu umrlo.

Time je, na kraju rata, sa 49 godina, bila sama, ali se uskoro udala za starijeg Kazahstanca. Sa 53 godine rodila je sina, kroz godinu dana još jednog, a kada joj je bilo 57 godina i trećeg.

U skladu sa kazahstanskom tradicijom, Bisemejeva sada živi u porodici najmlađeg sina, kreće se po kući i prilično je samostalna, ali ne izlazi napolje.

Do svojih 100 godina, nijednom se nije obraćala lekarima i rađala je kod kuće. Kada je napunila 100 godina, pogoršao joj se vid i morala je na operaciju.

Na pitanje u čemu je tajna njene dugovečnosti, njeni sinovi odgovaraju: "Veoma je dobra i uvek gleda na život pozitivno. U ljudima vidi samo dobro. Vodi zdrav način života – nikada ne sedi na mestu, ne puši i hrani se prirodnom hranom".

Ruski mediji navode da je jedina osoba koja je živela do 120 godina, a da postoje dokumenti, francuskinja Žana Luiza Kalman, koja je živela 122 godine, pet meseci i 14 dana. Kalman je umrla 1997. godine.
izvor:beta

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala