Najzanimljiviji sajt Balkana
James Arruda Henry iz SAD-a nekadašnji ribar po zanimanju je prvi čovek na svetu koji je sa svojih 92 godine bio nepismen.Ništa tu ne bi bilo čudno da ovaj vremešni amerikanac nije  u 98. godini svog života objavio knjigu

James je krio od svih da je nepismen mada je profesionalno i privatno mnogo napredovaov ali ipak ga je bilo sramota što je nepismen.James tako nijhe znao čitati menije u restoranima,pa je naručivao jela kad čuje od drugih.

Ali sada na primer njegov autobiografski romani "Ribarevim jezikom" čitaju osnovnci po Američkim školama kao značajno štivo.A do sada je prodao gotovo 3.000 primeraka svoje autobiografije.

 "Nisam ni sanjao da ću postići ovoliko.Do pre par godina nisam znao ni čitati ni pisati, a onda sam naučio i izdao knjige o svojim putovanjima u životu.Srećan sam, mogu vam reći da mi ljudi pišu pisma i podržavaju me",izjavio je James za medije

 ames je isto tako rekao da je bio primoran otići iz škole kako bi pomogao svojoj porodici u zarađivanju novca.James je noću učio čitati, uz pomoć nećakinje, ali najviše sam.Prvo je naučio abecedu, da bi potom učio reči iz rečnika,jednostavno rešio je istrajati.

 Nakon što je postao pismen ovaj ribar je shvatio da je i njegov život jedan veliki roman.Nedugo posle opismenjavanja Henry je objavio knjigu "Ribarevim jezikom", koja je u SAD trenutno veliki književni hit.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala