Najzanimljiviji sajt Balkana

Rober Marsan sa 105 postavio rekord

Francuz Rober Maršan, koji ima 105 godina, prešao je juče, 4 januara, 22,547 kilometra za sat vremena u sali u Parizu, čime je postavio novi svetski rekord u kategoriji takmičara iznad 105 godina.!...Ovakvom rezultatu koji je Rober psotavio ne bi konkurisati ni dvostruko mlađi rekreativci.!

"Dobro sam", rekao je nekadašnji vatrogasac pošto je prešao 90 krugova na pisti uz uzvike gledalaca i novinara, i dodao da je sam iznenađen svojim podvigom.

"Mogao sam i bolje" rekao je Francuz, koji je prvi put rekord postavio 2012. godine, tada u kategoriji preko 100 godina kad je prešao 24.2 kilometara. Isti je rekord poboljšao dve godine kasnije kada je u sat vremena prešao 26.9 km.
"Noge me uopšte ne bole. Malo me ruke zezaju, ali to je od reume. Moram priznati da nisam u tako dobroj formi kao što sam bio pre par godina. Nisam ovde došao da bih bio šampion, već da pokažem kako i u 105. godini čovek može da vozi bicikl" dodao je simpatični vitalni dekicaRobert.

Rodio se u 1911. godine, u Drugom svetskom ratu bio je zarobljenik nacista, a radio je i kao vozač u Venecueli i drvoseča u Kanadi.

Tajna dugovečnosti je u ishrani i zdravom načinu života, kaže on. Redovno jede voće i povrće, meso u manjim količinama, a kafu gotovo da uopšte ne pije. Osim bickiklizma, bavio se boksom i gimnastikom, prenose svetski mediji.

On ipak nije uspeo da nadmaši svoj lični rekord od 26,927 kilometara u kategoriji takmičara starijih od 100 godina, koji je postavio 2014. godine.
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala