Najzanimljiviji sajt Balkana
Nastavnik tehničkog vaspitanja Tomislav Radovanović osam godina sakupljao PET ambalažu koju je koristio umesto cigli da sagradio kuću od 14.000 plastičnih boca, su uspešno zamenile pečene cigle, građevinske blokove i crep!....


Ideju kako on kaže je dobio jednog danana času tehničkog obrazovanja, dok je đacima prenosio znanje o raznim vrstama građevinskog materijala

Tomislav kaže:"Pronalazio sam odbačene flaše u jarcima, kontejnerima,na vašarima,kupovao sam mnogo vode, sokova i piva ne bih li sakupio dovoljno materijala za gradnju. Ispražnjene flaše sam klasifikovao po zapremini, a onda ih u kalupu, u rerni staromodnog šporeta, oblikovao na temperaturi od 200 stepeni - otkriva tehnologiju Radovanović.

U zavisnosti od mesta ugradnje, neke boce je punio, a neke su prazne.Kao vezivni materijal najnormalnije sam koristio cement i mogu vam reći da mi je kuća izuzetno lagana, a neverovatno stabilna. Zemljotres joj ništa ne može, provereno" kaže ovaj veliki pobornik  očuvanja prirode.

Radovanovićevu kuću čine dnevni boravak, terasa, kupatilo i ekološka spomen-soba, po čijim je zidovima ispisao poruke, zapravo apele da sačuvamo prirodu.

Tako Tomislav nije kuću opremio drvenim i metalnim nameštajem, svoju sudoperu, vitrine, te sto i stolice napravio je od boca, a umesto keramičkih pločica u kupatilu na zidove je nalepio plastične table isečene od „ispeglanih“ flaša.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala