Najzanimljiviji sajt Balkana
Zadnjih godina interesovanje za svemir sve je veće,ponekad zo zna postati i bizarno kao u slučaju američke firme "Elysium Space" (Elisium svemir).Ova firma se šalje kremirane ostatke preminulih u Zemljinu orbitu....


Rezervacije za "svemirsku sahranu" su već počele za prvi i to za "memorial spaceflight services" (memorijalni svemirski let) koji će se održati sledeće godine u Kejp Kanavarelu.

Svemirski brod sa kremiranim ostacima u kapsulama će nakon lansiranja provesti nekoliko meseci u Zemljinoj orbiti da bi nakon leta izgoreo u Zemljinoj atmosferi.

Najbliži će putem aplikacije moći u svakom trenutku da saznaju tačnu lokaciju kapsule, a bivši NASA-in inženjer Tomas Kivet, osnivač "Elysium Space"-a je objasnio svoju ideju:

"Ovaj projekat će zanimati ljude koji smatraju svemir za posebno i predivno mesto"

Međutim, Kivetova firma nije jedina koja se bavi "memorijalnim svemirskim letovima". Kompanija "Kalestis" nudi slične usluge za malo više para - oko 5.000 dolara, a u svojoj ponudi imaju i jeftiniji let (1000 dolara) koji podrazumeva dostizanje nulte gravitacije i povratak na Zemlju.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala