Najzanimljiviji sajt Balkana


Zadnjih godina interesovanje za svemir sve je veće,ponekad zo zna postati i bizarno kao u slučaju američke firme "Elysium Space" (Elisium svemir).Ova firma se šalje kremirane ostatke preminulih u Zemljinu orbitu....


Rezervacije za "svemirsku sahranu" su već počele za prvi i to za "memorial spaceflight services" (memorijalni svemirski let) koji će se održati sledeće godine u Kejp Kanavarelu.Svemirski brod sa kremiranim ostacima u kapsulama će nakon lansiranja provesti nekoliko meseci u Zemljinoj orbiti da bi nakon leta izgoreo u Zemljinoj atmosferi.

Najbliži će putem aplikacije moći u svakom trenutku da saznaju tačnu lokaciju kapsule, a bivši NASA-in inženjer Tomas Kivet, osnivač "Elysium Space"-a je objasnio svoju ideju:

"Ovaj projekat će zanimati ljude koji smatraju svemir za posebno i predivno mesto"

Međutim, Kivetova firma nije jedina koja se bavi "memorijalnim svemirskim letovima". Kompanija "Kalestis" nudi slične usluge za malo više para - oko 5.000 dolara, a u svojoj ponudi imaju i jeftiniji let (1000 dolara) koji podrazumeva dostizanje nulte gravitacije i povratak na Zemlju.
izvor:blic.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1