Najzanimljiviji sajt Balkana
Davis Ruth iz  države Alabame u SAD je ispunio polsednju želju svojoj ženi Patsy Ruth,doduše pomalo bizarnu.Ona je želela da se sahrani u dvorištu ispred porodične kuće...

Davis je tako i uradio svoju voljenu suprugu je shranio isped kuće kada je umrla 2009 godine.
Ipak lokalni sudija nije bio takvog mišljenja pa je doneo presudu kojom posmrtne ostatke svoje supruge Davis mora premestiti na groblje.Ali vremešni 73-godišnji Davis  se žalio na presudu sudije tako da sad je izvršenje presude na čekanju

Mada zdravstveni službenici kažu da sahranjivanje najbliže rodbine u dvorištu svojih kuća nije neobično u državi Alabami,vlasti ne žele da ljudi počnu sad masovno da sahranjuju svoje mrtve u dvorištima.I dodaju da imaju pravo na kontrolu gde će se sahranjivati ljudi,a ne kao kod ovog slučaja da se mrtva osoba sahrani u dvorisštu kuće u glavnoj ulici u gradu.

"Ne živimo više u 19.veku.Ovde ne pričamo o sobi koja ima desetine hektara zemlje negde udaljene od grada,već o osobi koja živi u samom centru našeg grada Stevensona', izjavio je medijima advokat Parker Edmiston.

Protiv gradskih vlasti Davis se osim žalbe na presudu,počeo boriti tako što se kandiovao za mesto u Gradskom veću pod parolom:"Neka Patsy počiva u miru".?!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala