Najzanimljiviji sajt Balkana
Salustiano Sančez-Blaskez, je rođen  8. juna 1901. u jednom seocetu u Španiji.Sančez je bio samouki muzičar koji se izdržavao svirajući na svadbama i drugim proslava U SAD je stigao 1920. i radio u rudnicima uglja u Kentakiju. ...

Konačno, preselio se u Njujork gde je radio na građevini i gde i dan danas živi u Njujorku.Oženio se 1934. a posle smrti supruge živeo je najpre kod ćerke a potom se 2007. godine preselio u starački dom.

Ovih dana ga je i zvanično Ginisova knjiga rekorda proglasila najstarijim muškarcem na svetu .!Kako i ne bi kad Salustiano Sančez-Blaskez ima ravno 112 godina!Takođe ovim porglašenjem za najstarijeg muškarca na svetu "zbacio je sa trona" japanca Jiroemon Kimura koji je preminuo u junu sa 116 godina.Najstarija (ženska) osoba na svetu je 115-godišnja Misao Okava iz Japana,

Salustiano kaže da dugovečnost duguje jednoj banani dnevno i dnevnoj dozi šest tableta anacina.Njegova ćerka ima drugu teoriju:

"To je zbog toga što je nezavistan i tvrdoglav".

Osim ćerke, Salustiano ima sina, sedmoro unučadi, 15 praunučadi i petoro čukununučadi.Najstarija osoba na svetu bila je Žan Luiz Kalmen iz Francuske koja je umrla kada je imala 122 godine i 164 dana.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala