Najzanimljiviji sajt Balkana


Roj Garet 50-tih i 60-tih godina radio je kao saobraćjani policajac,koji je patrolirao na svom motoru "harliju" poznatim holivudskim Sanset bulevarom.Veoma često saobraćajac Roj je znao da zaustavi ....


holivudske zvezde iz sveta filma toga doba,ali im nije naplaćivao kazne.Zauzvrat je od holivudskih zvezda Roj je tražio fotografije sa autogramom ,tako daje tokom dugih niz godina napravio poveću zbirku, na kojoj bi mu mnogi kolekcionari holivudskih autograma i pozavideli.Nakon nedavne smrti njegove udovice Lorin (Roj je preminuo pre 15 godina), njihove ćerke Širli Braun i Dona Majers odlučile su da prodaju fotografije na aukciji, koja će biti održana 27. jula.

 Očekuje se da će samo za fotografiju Merilin Monro, koja je svoje slike retko poklanjala nepoznatim osobama, dobiti oko 25.000 evra.Godine 1956, kada ju je Garet zaustavio, glumica je već bila veoma popularna i imala je ličnog vozača, ali je volela da vozi svoj “kadilak”.

"Roju s ljubavlju i poljupcima. Hvala što ste me spasili ćorke", napisala je zahvalna Merilin.Prema rečima Margaret Baret,direktorke za zabavu i muziku u aukcijskoj kući “Heritidž”, na Beverli Hilsu, policajac Garet je godinama primenjivao istu taktiku.


"Iz nekog razloga bi zaustavio zvezde zlatne ere Holivuda na mestima poput Sanset bulevara,na primer,zbog prebrze vožnje ili prelaska na crveno svetlo.Otvoreno bi im ponudio dogovor da ih pusti ih bez kazne,ako mu poklone fotografiju sa potpisom - kaže Margaret Baret.


Deo Garetove zbirke su i fotografije Dina Martina,Džejmsa Stjuarta,Džindžer Rodžers,Leksa Barkera,Suzan Hejvord,Erola Flina,Grete Garbo i Doroti Lamur.Din Martin je na svojoj fotografiji napisao: “Roju, mom novom prijatelju i drugaru”, a Leks Barker, na slici u ulozi Tarzana s nožem u ruci: “Nemojte da se uplašite”.

Procenjuje se da Rojeva kolekcija autograma holivudskih zvezda vredi oko 30-ak  hiljada evra a po nekima i više...
izvor:blic.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1