Najzanimljiviji sajt Balkana

Begova čorba za ginisovu knjigu rekorda 17 april saajevo
Najbolji kuvari iz Bosne i Hercegovine spremaju se 17 aprila 2015.  da obore Ginisov rekord u količini skuvane begove čorbe. Domaćin najveće godišnje kuvarske manifestacije u Evropi ove godine je grad Sarajevo....


U Sarajevu će tokom tri dana – 16., 17. i 18. aprila biti održane dve zasebne manifestacije, Global Chef's Challenge, i Evropska konferencija kuvarskih asocijacija zahvaljujući kojima će glavni grad BiH biti domaćin najpoznatijim kuvarima Evrope. 17 aprila održaće se i događaj ''Begova čorba za Ginisa'' gde se planira pripremanje 15.000 porcija begove čorbe i naravno, obaranje Ginisovog rekorda potvrdio je predsednik Udruženja kuvara BiH Nermin Hodžić.

Građani i turisti će moći da degustiraju jelo i zajedno sa učesnicima proslave kandidaturu za obaranje rekorda.

Begovu čorba kuvaće se u loncu prečnika dva i po, i jednog metra visine, zapremine 4.100 litara. Dok će specijaitet "Begovu čorba" praviti tim bosanskih majstora kuhinje, Zaim Merdan, šef kuhinje hotela Radon Plaza, i Zakir Rokša, šef kuhinje restorana Element u Sarajevu.

" Rekord koji treba da oborimo je 4.026 litara. Počinjemo već u šest sati ujutro, a svečana manifestacija, kada ćemo nadam se i dobiti potvrdu o obaranju rekorda, biće u popodnevnim satima" izjavio je Zakir Rokša.

Organizatori su otkrili i recept za obaranje Ginisovog rekorda u pripremanju Begove čorbe: 800 kg pilećeg mesa, 150 kg mrkve, 50 kg luka, 5 kg bamije, 70 kg brašna, 15 kg peršuna, 75 litara ulja, 15 kg putera i 5 kg začina. 
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1